Monday, October 3, 2016

Οι θεσμοί, τι είναι αυτό ,


Συμμορία τρόικα    http://ti-einai.gr/thesmoi/Πιο συγκεκριμένα, με τον όρο Θεσμοί αναφερόμαστε στα θεσμικά όργανα της Ευρώπης όπως είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (Κομισιόν) και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Στην πραγματικότητα είναι ένα νέο όνομα για την γνωστή μας τρόικα.

Για πολλούς η διαφορά είναι μόνο στο όνομα, αν και σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και ουσιαστική διαφορά.

Αυτή είναι ότι η τρόικα αποτελούνταν από υπαλλήλους των τριών θεσμών, ενώ με τον όρο θεσμοί αναφερόμαστε στα ανώτερα κλιμάκια των οργάνων (προέδρους, υπουργούς κλπ).

Η αλλαγή κρίθηκε αναγκαία γατί ήταν απαράδεκτο να συζητάνε Υπουργοί και Πρωθυπουργός με απλούς υπαλλήλους.

Είδαμε τι είναι θεσμοί, διαβάστε στη συνέχεια τι είναι Brussels group


 Παρατηρήστε ότι θεσμος της Ευρωπ Ενωσης είναι το ΔΝΤ


Συμμορία τρόικα    http://ti-einai.gr/thesmoi/

Ερώτηση στη Βουλή για τις δηλώσεις Π. Καμμένου για τους Καθηγητές Πανεπιστημίου

 http://www.esos.gr/

Την Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου διεξήχθη στη Βουλή συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής, σχετικά με την Παιδεία. Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Υπουργού Εθνικής Άμυνας και εταίρου της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κ. Καμμένου, ειπώθηκαν από τον ίδιο τα εξής: «Και εδώ θα σας πω ότι έγινε μεγάλη συζήτηση για τα περίφημα ειδικά μισθολόγια και ήρθαν κάποιες προτάσεις λέγοντας ότι, παραδείγματος χάριν, οι καθηγητές πανεπιστημίου θα έπρεπε –ήταν η άποψη των δανειστών- να παίρνουν παραπάνω χρήματα και να μειωθούν τα χρήματα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας. Και η απάντηση ήταν, για τους καθηγητές των πανεπιστημίων, ας ψάξουμε να βρούμε τα τελευταία χρόνια ποιοι από αυτούς είχαν συμμετάσχει σε επιτροπές, ποιοι είχαν πάρει χρήματα από ευρωπαϊκά κονδύλια. Κάποιοι δεν πήραν ποτέ και πράγματι έχουν χαμηλό εισόδημα, αλλά κάποιοι έγιναν πλούσιοι, επίλεκτοι της εκάστοτε κυβέρνησης.».
Με ιδιαίτερη έκπληξη η ελληνική κοινωνία και ειδικότερα οι κοινότητες των Πανεπιστημιακών και των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας ενημερώθηκαν ότι κατά τη διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης με τους θεσμούς, υπήρξε μια διελκυστίνδα μεταξύ των ειδικών τους μισθολογίων ως προς το ποια από αυτά θα πρέπει να αυξηθούν. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Καμμένου προτάθηκε εκ μέρους των θεσμών η αύξηση των αποδοχών των Πανεπιστημιακών και μάλιστα εις βάρος των αντιστοίχων των στρατιωτικών και των εργαζομένων στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά η ελληνική κυβέρνηση αντέτεινε ότι οι Καθηγητές Πανεπιστημίου είναι ήδη «ευνοημένοι» με πρόσθετες αμοιβές και μάλιστα και με τρόπους ανοίκειους αλλά και λόγω συνδιαλλαγής ορισμένων από αυτούς με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.
Επειδή τα όσα αναφέρθηκαν από έναν Υπουργό ο οποίος, παρότι είναι αναρμόδιος για θέματα Παιδείας, με τα λεγόμενά του εκπροσωπεί την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ως κυβερνητικός εταίρος, είναι πολύ σοβαρά, ειδικά όταν αποδίδει βαριές κατηγορίες σε μία κοινωνική και επαγγελματική ομάδα, όπως οι Έλληνες Πανεπιστημιακοί.
Επειδή δεν μπορεί κάθε φορά να είναι επιλεκτική η συμπόρευση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ανάλογα με το θέμα συζήτησης και ανάλογα με ποια συμφέροντα ακροατηρίου κάθε μέλος της Κυβέρνησης θέλει να εξυπηρετήσει.
Επειδή η Παιδεία είναι πολύ σημαντική υπόθεση και οι εργαζόμενοι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων έχουν υποστεί μεγάλες μειώσεις στις αποδοχές τους και υποβάθμιση στις συνθήκες εργασίας τους, και δεν μπορεί να χρησιμοποιούνται από μέλη της Κυβέρνησης ως εξιλαστήρια θύματα των προσωπικών ή/και κυβερνητικών αδιεξόδων τους.
Και επειδή ανάγεται σε ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, η τακτική μελών της Κυβέρνησης να θέτουν συχνά πυκνά ψευδοδιλήμματα και να επιχειρούν να φέρουν αντιμέτωπες τις διάφορες κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες για χάρη μικροπολιτικών σκοπιμοτήτων και τακτικισμών.
Ερωτάσθε:
1)    Αληθεύει το γεγονός ότι οι θεσμοί έθεσαν ως πρόταση προς την Κυβέρνηση, να αυξηθούν οι αποδοχές των Καθηγητών Πανεπιστημίου; Ισχύει ότι οι θεσμοί αντιπρότειναν ως ισοδύναμο αυτού, την αντίστοιχη μείωση των αποδοχών των εργαζομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας;
2)    Ποιοι συμμετείχαν από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης στην εν λόγω διαβούλευση με τους θεσμούς, περί ειδικών μισθολογίων;
3)    Επιβεβαιώνετε και αν ναι, ποιος κυβερνητικός παράγοντας έδωσε την απάντηση που ισχυρίζεται ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας και συνεταίρος στην Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κ. Καμμένος;
4)    Συμμερίζεστε τη θέση του κ. Καμμένου ότι είναι μεμπτό Καθηγητές Πανεπιστημίου να λαμβάνουν επιπρόσθετες αμοιβές από τη συμμετοχή τους σε επιτροπές και σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα; Συμφωνείτε με τα λεγόμενά του ότι οι επιπλέον αποδοχές τους ήταν αποτέλεσμα του ότι ήταν «επίλεκτοι της εκάστοτε κυβέρνησης»; Αν ναι, πόσες είναι αυτές οι περιπτώσεις και σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε;
5)    Συμφωνείτε με την πρακτική του κ. Καμμένου να θέσει το παραπάνω δίλημμα με προφανή σκοπό να φέρει αντιμέτωπες διαφορετικές κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες;Ο ερωτών Βουλευτής
Γιώργος Μαυρωτάς – Αττικής

 http://www.esos.gr/arthra/46584/erotisi-sti-voyli-gia-tis-diloseis-p-kammenoy-gia-toys-kathigites-panepistimioy


No comments:

Post a Comment